Licht uit..spot aan..

Het is zo ver.

Het blogbericht wat weken geleden met jullie deelde (hier te vinden) wordt nu voorzien van beeld. Komende dinsdag om 20:30 NPO3 BNN. Een beeld van mij in een date..met voor mij tot dat moment een onbekende vrouw.

Oké! Leuk!

Nou om eerlijk te zijn..ik knijp ‘m. Ik weet hoe ik ben en hoe ik was die avond. Ik was mezelf. En daar zit valkuil. Want ik merk vaak dat ik van ander wil horen of ik iets goed gedaan hebt. Dat gerust mij op dat moment, nu weet ik dus niets. Maar in m’n achterhoofd weet ik dat je het nooit iedereen naar de zin kan maken, onmogelijk, en dat moet je ook niet willen. Doe eerst wat je zelf het beste vindt en als een ander daar in meegaat is dat meegenomen. In een relatie ligt dat genuanceerder. Van de productiemaatschappij kreeg ik een mailtje. Dit is je grote dag en er zijn dus heel veel mensen die je gaan zien, en daar wat van vinden. Het advies voor iedereen: scherm de boel online af zodat je niet al te veel gekwetst kan worden.

En nog ga je dit op het wereld wijde web delen?

Ja. Want zo ben ik ook. Op twitter ventileer ik ook mijn mening over alles en iedereen. Over mensen die zich kwetsbaar opstellen, of ze daar nu om gevraagd hebben of niet. Boer zoekt vrouw is veel leuker om  via twitter te volgen dan daadwerkelijk op televisie. Waarom zou ik dan een ander dat over mij te doen niet gunnen. Lekker lachen. Dus nu wordt ik, als het interessant genoeg is natuurlijk, zelf onderwerp. Grijze dakduif, wat zegt hij?, ze is hem niet waard, paar kilootjes teveel, wat een ongezellige gast, wat is ie oud! En even tussen jullie en mij, het zou nog best eens positief voor me kunnen uitpakken.

Zonder repetities, try-outs, do-overs, wissen, tweede kans (nou ja..die wel..maar dat komt later wel) of opnieuw opnemen. Direct het diepe in vanaf de hoge duikplank, zonder zwembandjes (om m’n armen) en zwemdiploma. Ik heb genoeg lucht om boven te komen. Zo, genoeg drama. De gordijnen blijven gewoon open en de netwerken gaan online.

We zien het wel wat er komen gaat. Ik ben ergens aan begonnen en daar sta ik nog steeds achter. En ik vindt dat dit er ook bij hoort, anders moet je sowieso van te voren al bedenken dat je niet met je snoet op nationale televisie wil. Er zijn gelukkig mensen genoeg in mijn directe omgeving die vinden dat er een warm windje door mijn persoonlijkheid heen waait, dat is veel belangrijker voor mij. En anders krijg je gewoon een slotje. Veel kijkplezier!

twitter: @mikort

 

 

Een gedachte over “Licht uit..spot aan..

Geef een reactie