Tinder..het hoe en wat..

Ik heb iets met social media. Om maar gelijk met brekend nieuws te beginnen. Serieus, ik ben (en sommige weten dat) een beetje bezig met verschillende mogelijkheden op social media. Om verschillende redenen. En ik doe een kleine greep uit het menu:

Facebook: voor het bijhouden van wat mijn vrienden en bekenden gaan doen en gedaan hebben. Heel open en je bent erg kwetsbaar. Meestal blijft het dan ook vrij luchtig. En als er een probleem is dan is iedereen het er over eens dat het een groot probleem is. Weinig discussie. De grote algemene mening van Nederland, voorbeeld de Pietitie van afgelopen week. Flirten doen we eigenlijk niet op Facebook. Dat doe je of heel stiekem dat je het zelf ook niet door hebt of je stuurt een berichtje via Messenger (in mijn geval het liefst midden in de nacht)

Twitter: voor het bijhouden van het allerlaatste nieuws. Voor mij het meest interessante medium. Wanneer je de juiste mensen volgt zit je overal bovenop. Niet heel veel vrienden zitten er (actief) op en veel twittervrienden waar ik al jaren contact mee heb weet ik niet eens van hoe ze eruit zien. Ook ventileer ik daar mijn gedachtenkronkels op die ik af en toe kwijt moet. Heel eerlijk en heel direct. Er worden dus ook uit allelei gezichtspunten meningen gegeven en daardoor ontstaan er discussies. Daar leer ik van. Hier wordt absoluut niet geflirt.

WordPress: spreek voor zich wanneer je dit verhaal leest. De iets grotere verhalen die wat meer uitleg nodig hebben. Dit is ook heel kwetsbaar voor mij. Ik schrijf alleen mijn gedachten op en eigenlijk wordt er alleen maar gereageerd wanneer de lezer het positief vindt. (vindt ik leuk trouwens!). Niet echt de plek om te flirten, hoewel schrijvers een enorme aantrekkingskracht uitstralen natuurlijk..;0)

Enfin, uiteindelijk doe je de bovenstaande om iets te delen met met velen. Whatsapp laten we even hier buiten want dat is net als Messenger het nieuwe bellen. Dit is niet zichtbaar voor de rest van de wereld dus niet echt social. Je leert ook geen nieuwe mensen kennen door deze media. Het flirten is dus eigenlijk al gebeurd wanneer je elkaars nummer hebt of vriendjes bent.

Om dus nieuwe mensen te ontmoeten moet je het dus ergens anders zoeken. Daar schijn je zoiets als cafe’s, sportverenigingen of datingsites te hebben. Maar dat is eng. Dan heb je ballen of andere ballen nodig om te laten merken dat je iemand leuk vindt. Je kunt al jaren heimelijk iemand leuk vinden maar het gewoon niet durfen te laten merken. Daar is nu iets voor..Tinder.

Tinder werkt als volgt. Je meldt je aan met je Facebook-profiel. Tinder gebruikt alleen je voornaam, leeftijd en een paar foto’s. Vrij anoniem dus. Je geeft aan in welke straal om je heen je wilt zoeken en rond welke leeftijd. Je krijgt de foto te zien die voldoet aan jouw eisen en dan kun je aangeven of het je wel of niet aanstaat. Nope of Like. Mocht diegene die jij als Like aanmerkt jou ook leuk vindt heb je een match, je gaat daarna naar een chatbox. En er vanuit gaande dat wanneer je je aanmeldt vrijgezel en beschikbaar bent is het dus een hele makkelijke manier om jezelf te koppelen.

Hier zijn dus ook een aantal strategieën toe te passen. Naar eer en geweten iemand liken is een pre. Voorbeeld. Je komt je collega tegen die je al jaren leuk vindt, geef hem een like! Doet die ander dat ook dan heb je een match, een behoorlijke ijsbreker denk ik, en als er geen match is weet je ook genoeg. Je kunt in het gesprek daarna wel uitvinden of het innerlijk ook aan jou eisen voldoet. Je hoeft je in ieder geval nooit meer af te vragen of het tussen jullie wat zou kunnen worden. Zonder praten elkaar laten weten dat je interesse hebt, ideaal eigenlijk voor de niet durf-als.

Wat er  gebeurd als je een match hebt is helemaal aan jezelf. eerlijkheid duurt het langste dus zeg ook gewoon dat je opzoek bent naar een one-night-stand of een relatie. Optie 1 is natuurlijk het gene waar het eigenlijk om draait omdat je in eerste instantie puur op uiterlijk selecteer. Je moet dus ook niet zoeken in een straal van meer dat 50 kilometer. Daar heb jij geen zin in en die ander ook niet, er zijn genoeg mensen in de buurt. Geloof me maar. Het is wel een app die je ook kan laten weten dat je helemaal niet aantrekkelijk ben voor de andere sekse en dat kan best hard zijn. Leer daar van, pas je standaard aan of zoek het ergens anders. De mooie mensen zijn niet altijd ook prachtig van binnen en dat moet je ook in je oren knopen. Succes ermee.

 

 

Geef een reactie