Kalehari naar Kiev

 

Ze wisten het zodra de meiden verkozen waren als dé Nederlandse afvaardiging voor het Eurovisie Songfestival (ESF). Wij gaan, met zn allen naar Kiev.
De meiden hadden een speciale plek veroverd in het hart van ons café. Met zn drieën stonden ze geregeld op een blauwe maandag achter de bar, en vaak ook op normale dagen. In die jaren was de jenever niet aan te slepen voor de oude mannen en ze hadden altijd begeleiding naar huis van de stomdronken jonge gasten. Want het was feest geweest die avond, ze zongen wat, schonken wat in en maakten de show. Gouden jaren voor Rietje in de keuken, die kon zich concentreren op de gehaktballen en het snijden van de kaas.
Ze hadden ineens geen tijd meer om achter de bar te staan, ze moesten zingen. Het cafe zag ze steeds minder, zij werden meer. Af en toe kwamen ze na een optreden even langs, feest. De zaal achterin was ineens verbazingwekkend groot en de nachten lang. En zaten ze in Kiev. Blonde Roel (jarenlang zat hij achter éen van de drie aan..degene die hij dan tegenkwam) wist te vertellen dat ze daar “ onze” steun nodig hadden. Roel zou sowieso gaan, met de bus van Ome Jan. Ja!! zei Riet daar passen we allemaal wel in. We gaan!
De nieuwere klanten van het cafe wisten niet wie Ome Jan was. Hij was voor jaren de bajes ingegaan voor smokkel. Boten, Giraffen, Bomen, Auto’s en Vliegtuigen. De wouten betrapte heb op heterdaad, in de cockpit van een Antonov AN-225. Het grootste vrachtvliegtuig dat er bestaat. Daarnaast stond zijn VW-bus geparkeerd, die namen ze ook maar in beslag. Enfin.
Ome Jan zette zijn bus met een grijns voor de deur van Kalehari. En niemand vond het gek dat ze met 150 man stonden te wachten op 1 bus. Deuren open en alles ging erin, incluis de bar want er zaten 16 mannen aan vastgeplakt. Laat de flamingo’s niet ontsnappen!! riep Ome Jan, daar heb ik nog een klantje voor. Alles ging mee om de meiden aan te moedigen. Van de geheime G8-top achterin het zaaltje hadden ze zelfs de 6 meter lange vlaggenmasten gehaald. Want Roel hoorde dat vlaggetjes populair waren bij het Eurovisie-publiek. Alles pastte.
De bus vloog werkelijk naar Kiev, over de weg. Op weg naar de halve finale.

Mochten jullie doorgaan OG3NE dan vertel ik het verhaaltje verder. Succes!!

 

Geef een reactie