Patty

Learning to fly van de Foo Fighters stond snoeihard aan in zijn oordoppen. Daar hield hij van. Mooi huis, glazen trappen, kunst aan de muur. Geen portretten of stillevens maar artistieke shit waarvan je zelf moet bepaln wat het is of betekende. Daar hield hij van. Mooi uitgelicht. En eigenlijk had hij best hun willen zijn. Levend in hip Amsterdam met kinderen, twee badkamers en een dakterras, alleen die twee kut schoothondjes die nauwelijks konden blaffen.
De opdracht was volbracht naar verwachting. Terug naar huis ging makkelijk via de tram, trein en taxi. Alles werd betaald door de klant en waarom had hij niet gelijk een taxi gepakt. Dat was net even te gek, vond hij. Thuis de computer aan om via de chatroom over vogels in en rond Miyanmar te melden dat de twee “targets” rood aangevinkt konden worden. Twee volwassenen en drie kinderen. Hij was moe, geeuwde al in de trein en dacht aan de tijd dat hij samen met vrienden twee straten verder van zijn opdracht tien jaar geleden nog dronken over straat liep met zijn maten.
Alles was toen anders en oww wat hij het toen moeilijk. Altijd stil en luisteren en kijken om zich heen. Informatie vergaren over alles en iedereen. En dan tussendoor vergelijkingen, connecties en overeenstemmingen maken. Hij was er goed in, verdomd goed in. Internet maakte het allen maar makkelijker. Hij papte aan met alles en iedereen, vrienden maken, neuken, mannen-wc’s, relaties en vooral lullen als brugman. Alles kwam hij te weten over zijn targets. Waar ze van hielden en haten. En hij keek nu in de spiegel en zag met die gemaakte glimlach dat het altijd wel zou lukken. Hij checkte nogmaals zijn bankrekening en zag dat de opdrachtgever had overgemaakt. Twee ton verdiend met zeven kogels van vijftien cent in acht minuten. Lekker slapen zat er niet in de komende nacht.
Zittend voor zijn laptop met zijn 25 meest afgespeelde nummers wist hij dat er niet genoeg drank en sigaretten in huis waren om dit uit te wissen. Laat staan de laatste tien jaar. Want zouden alle ogen die hij het voor het laatst met licht hun ogen bij hem de ogen kunnen sluiten..

Geef een reactie