De halve minuut..

Ik heb het (de lengte van het nummer) even opgezocht, ik weet ook niet alles, Secret Garden van Bruce Springsteen duurt vier minuten en zesentwintig seconden. Het lied wordt gebruikt in de film Jerry McGuire, waar Cruise de legendarische one-liner “You had me at hello” te horen krijgt van Zellweger. Ontzettend mooi nummer die ook schijnt te verwijzen naar de overleden saxofonist Clarence Clemmons. Dus als ik dan een filmpje (genaamd Secret Garden) ga kijken op aanraden van lieve vriendin Renee (niet Zellweger, die zou willen dat ze maar een greintje had van mijn Renee) dan wordt het dus een stukje geschiedenis waar ik naar ga kijken. Zo alles bij elkaar genomen zeg ik, zin in!

Het begint gezellig, ja gezellig he, nog geen woord gewisseld, maar goed. En direct wordt al verteld dat de Secret Garden eigenlijk een geheim tuintje is, aan de Herengracht. Ja! Nee! denk je aan een soort puzzelig probleemstuk te beginnen waarbij je in de achtergrond moet zoeken naar ijkpunten in de verte, luisteren naar voorbij rijdende trams of misschien wel vliegtuigen die overvliegen opmerkt. Je belt Schiphol op voor de maatschappij, hoe laat en welke positie het toestel zou zijn. En dan door middel van driehoeksmeting de positie bepalen. Nee..Herengracht.

Om eerlijk te zijn heb ik de twee meiden in het filmpje nog nooit gezien, laat staan gehoord. Maar super. Ze zijn superheet, supergekleedt, superdruk, supergezellig, superkapot, supergeplamuurd (had ik al supergezellig?), superbloemig, supergewoon..gewoon super dus. De een verteld iets en de ander herhaalt het, voor als het niet superduidelijk is. Ze vindt het super op een korte broek, t-shirt met platte schoenen aan te trekken naar een festival waarop de ander vraagt: “Weet je al wat je aantrekt naar het festival”. Wat je dat wil horen is een tuinbroek, bikinitopje en bloemige laarzen. Maar nee, ze antwoord met T-shirt en platte schoenen. Je weet wel dat ze eerlijk zijn. Kleine kans dat ze de stiliste van de ge-interviewde nog roet in het eten gaat gooien maar ik geloof daar niet in. Ze woont al vier jaar in het superfijne Amsterdam en heeft dondersgoed in de gaten waar ze haarzelf kan verwennen, haar hotspots. De plekken die iedereen graag zou willen horen, daar waar wij ook moeten zijn..

De vrouw die de vragen stelt bedankt haar voor het superleuke gesprek! Samen deden de meiden er drie minuut negenenvijftig over om mij naar een hoogtepunt van nieuwsgierigheid te brengen. Waar zijn de hotspots! De halve minuut die restte had de Amsterdamse middenstand een boost van je welste kunnen geven. Hopelijk heeft deze superchille meid ergens haar geheime plekjes weggegeven..misschien is het eruit geknipt, we zullen het nooit weten. 

Het is fijn dat deze televisie wordt gemaakt, echt. Anders weet je niet meer wat je dus wel goed vindt. Helaas heb ik te weinig teksruimte voor die ene laatste superbeiljante one-liner..

2 gedachten over “De halve minuut..

Geef een reactie