De plaat met verhaal..

Het is bijna 20 jaar geleden. Ik zit vrij recent in een hele nieuwe vriendengroep. Beetje vreemd maar het voelt als een start. Stappen doen we voor de gezelligheid, er wordt geen feestje overgeslagen. Dus ook Wipneus en Pim. Ik had er toen nog nooit van gehoord. Verkleden voor een stel dj’s? Ja blijkbaar. Ik trok een geleende hawaiiblouse aan en zette een zonnebril op. Het kon ermee door. De rest was gehesen in kleurige wijde broeken, glitters, boa’s, pruiken en nog meer glitters. We zien wel. 
Op naar Den Haag. In de straten kwam je al groepjes tegen die hetzelfde van plan waren als wij. Niet in het Paard dit keer maar in de Anton Philips-Zaal. Ik liep wat achter de groep aan omdat ik graag niet het voortouw neem in dit soort situaties. Toen hè. De gang was gevuld met alle kleuren van de regenboog. En een heerlijke sfeer. Naar de zaal toelopend hoor ik een plaat die ik niet kende. Dichter naar het geluid toe weet ik nog niets.

De tijd was ver verwijderd van Shazam en allerlei andere hulpmiddelen, je moest dingen daadwerkelijk onthouden. Dus Franstalig, un deux trois in de tekst..en vrolijk. Zo vrolijk dat de avond eigenlijk al niet kapot kan. Voor mij een avond die ik (je merkt het) niet snel zal vergeten. Dansen, drinken, lachen, glitterkanonnen, spelletjes op het podium, vrienden, mijn muziek en dus Wipneus & Pim. Kapot. Maar ook helemaal nieuw. 

De volgende dag internet aangeslingerd en opzoek naar de plaat. Viel niet mee natuurlijk. De modem kraakte aan alle kanten en de database van Kazaa, Limewire en natuurlijk Napster werden uitgemolken. En ja hoor!!! Eindelijk had ik de plaat te pakken. En op 128kb kwaliteit, dat betekende toen dat ik hem op cd kon branden om later in de kroeg te draaien. Ik heb het volgens mij nooit of ene keer gedaan. Waarom weet ik niet precies maar ik had misschien het idee dat ik nooit meer die avond kon kopieëren, het zou altijd gaan tegenvallen. En, misschien ook een hint van faalangst, er is vast niemand die hem ook vindt.

Als ik het nummer nu hoor dan associeer ik dat ook met het begin van onze (samen met grote vriend W.) te gekke avonden als voorprogramma ván die Wipneus & Pim. Dat voor een volgende keer. Nu ben ik terug op de ene avond, lopend door de gang hoor ik Un, Deux, Trois van Catherine Ferry..

Catherine Ferry – Un Deux Trois (Video)

Catherine Ferry – Un Deux Trois (Spotify)

  

Geef een reactie