De wielrenner Alexander..

Tijdje geleden schreef ik een verhaal over wielrennen en wat voor een enorme positieve energie daar vanaf kan komen. Samen iets of een ander een prestatie van voormaat zien bereiken is waanzinnig mooi.
Wielrennen kan ook een zwarte kant laten zien. Op de fiets zit een zwaar ongeluk in een klein moment. Als je hoort dat een vriendin van jou in het ziekenhuis ligt met hersenletsel dan schrik je. De pleuris. Je denkt eraan. Denkt aan familie en vrienden die dit door moeten maken. Denkt aan eerdere ongelukken die je hebt gezien of gehoord. Zelf veroorzaakt of door een ander in het verkeer. In alle gevallen is prioriteit nummer 1: hoe is het met het slachtoffer. Probeer je voor te stellen dat het jouw dochter is, je eigen vriendin, dat meisje van het uitzendbureau wat jou aan werk heeft geholpen. Of misschien wel het leuke meisje wat al jaren in je stamkroeg je biertje tapt waar je stiekem een oogje op hebt.
We hebben het nu over een zij omdat het actueel is.
Op social media werd er natuurlijk melding van gemaakt. Ongeluk, drie wielrenners, ambulances, traumaheli en alle ellende die erbij hoort. In de reacties viel er iemand op. Hij heet Alexander en hij vond gelijk, zonder enige vorm van voorinformatie, dat alle wielrenners als idioten op de weg rijden en zich niet aan de regels houden. De schuld werd gelijk in de hoek gelegd van de wielrenners. Wat Alexander even niet weet dat hij het totaal fout ingeschat heeft.
Uit zijn reactie blijkt dat hij een gebrek heeft aan empathie. Voordat je het woordenboek pakt Alexander: het is het inlevingsvermogen naar een ander toe.
Hij is namelijk de enige op de wereld, heeft niemand nodig, wat hij doet daar heeft niemand last van. We zijn hier met heel veel mensen op de wereld. We hebben elkaar allemaal nodig en daar hebben we ook ruimte voor nodig. Er zijn waarschijnlijk mensen die wat jij doet ook niet leuk vinden. Gek hè! Volgens jou zijn alle wielrenners idioten op de weg die alleen maar irriteren..jij bent ook een wielrenner Alexander. Ik irriteer me aan je beknepen inzicht en je idiote gedrag.

Geef een reactie