Een onverwachte avond..

Wanneer je 41 bent en er staat op zaterdagochtend 10 uur een brunch op het programma, wat doe je dan? Dan doe je rustig aan de avond ervoor. Maakte mij niet erg veel uit. Er stonden nog wat docu’s op uitzending gemist die ik wilde zien (ook Wie is de mol? maar dat zeg je niet want dat klinkt niet als docu’s). De avond vorderde gestaagd en was bezig met Deelder BV van de VPRO, ging mij iets teveel over 010 maar erg leuk om de jonge Jules aan het werk te zien. Wat een geheugen, fantasie, dichtkunst en kijk op de wereld heeft die man. Ooit in de Naald gezien en dan ben je onder de indruk, de tsunami van woorden die deze Spartaan (is een behoorlijk voordeel) oplepelt is indrukwekkend. De dag ervoor vernederde Ajax Sparta met 9-0 (2001) en ik vroeg hem iets daarover in in het, die avond, aangekochte boekje te zetten..het werd “No Comment”. Enfin, ik zat goed op mijn bank..

Half 11 en de telefoon laat zijn bekende whatapp-riedeltje horen. Er is een kaartje over voor 2ManyDJ’s in Rotterdam, of ik zin heb om mee te gaan. NATUURLIJK!!! We hadden in 2001 (toeval?) met een klein groepje vrienden een avondje verzonnen in mijn erg geliefde Amsterdam. Paradiso is de heilige kerk der muziek waar het allemaal plaats vond. Die avond draaide de gebroeders DeWaele (2ManyDJ’s) uit Belgie en dat moest erg goed zijn. In de werkbus van vriend Stan erheen, en we hadden de nacht van ons leven, die nog steeds in de top 5 staat..het was uitzinnig. Ik krijg dus onmiddelijk  last van mijn zwakke vlees en kan dan gewoon geen nee zeggen. Een uur later sta ik dan ook met vrienden Dylan en de broers Stok in, mijn minder geliefde, 010. En in de loop van de avond stonden we toch ineens met een heel leuk groepje vrienden (Hoi Renate!) in het langzaam snikheet wordende etablissement vlakbij de oude Ramblas, nu Hollywood.

20130202-203306.jpg

Het voorprogramma in 2001 heette Noodlanding, en de “jongens” die nu het vooraf staan veroorzaken noodlandingen. Het is een mix van Bob Ross en Marlboro Man qua uiterlijk. Wat ze uit de speakers persen is werkelijk hilarisch. Het gaat van A-Ha naar DaftPunk, van Stevie naar Prince. Prima muziek maar de manier waarop zal in de kleedkamer van de vlaamse broers tot gigantische lachbuien hebben geleidt. Nadat er nog een andere DJ een half uur nietszeggende pauzemuziek (waarschijnlijk was het voorprogramma door hun USB-stick van 128mb heen) had laten horen was het de beurt aan mijn helden. Ze begonnen te gek en eindigde te gek! Het is moeilijk te vertellen wat ze uiteindelijk allemaal hebben gedraaid. Wanneer je shazam zou (willen) gebruiken loopt je mobiel geheid vast. Het is een stortvloed van samples en nummers door elkaar gemixt. Een engeltje die in die in je oor piest, ehh zingt. 10 jaar gelden deden ze het nog met 20 kisten vol met vinyl, nu hadden ze USB-sticks met 128gig per stuk. En het was weer ongelooflijk bijzonder om er bij te zijn. Het heldendom heeft ze in mijn ogen niet veranderd. Oke, de productie op Lowlands was iets groter en gelikter dan een gemiddelde dj-act van deze tijd, maar hun ego is niet te groot om in deze kleine omgeving alles te geven wat ze hebben.

Het werd een uurtje 0f 6 dat ik glimlachend thuiskwam. En omdat ik dan gewoon niet gelijk kan slapen werd het 7 uur. Twee en een half uur later ging de wekker weer. Zat om 10 op een brunch met bijna de gehele familie Kort aan tafel. En ik hoorde nog een paar neven en nichten, ooms en tantes vertellen dat ze ook het licht hadden aan gedaan bij recente feestjes. De Korten hebben dus allemaal last van zwak vlees wat ze altijd tot laat laat blijven. Tante Lia (zij werd 75) keek me lachend aan en vroeg of ik het maar wel naar mijn zin had gehad, ik zei dat dat het zachtjes liet uitdrukken.

Geef een reactie