hey! hoe gaat het?

Ja goed..

Innerlijk ga ik kapot. M’n lijf is moe. En waarom is voor mij overduidelijk, ik kan het niet overbrengen.

Hoe gaat het echt met je?

Fantastisch!! Weet je, ik sta boven alles. Laat me niet als speelbal gebruiken, laat haar weten wat de grens is. Alles onder controle.

 

Het gaat dus niet goed. Al jaren probeer ik duidelijk te maken aan mijn grote liefde wat er belangrijk is. Althans, wat ik belangrijk vind. Wederzijdse liefde die volwaardig is aan alle tijden en nou ja, aan alles. Als het voor een seconde kan gaat het ook een leven lang lukken. Je voelt elkaar aan, heb momenten dat je verstrengelt in elkaar ligt. Na seks, na een film, nadat je met de kinderen de speeltuin hebt overleefd, nadat je met z’n allen chinees hebt gegeten,  en alles is op. Je doet het samen. Dat is de energie die je door alles kan helpen. En blijkbaar is dat niet genoeg voor iedereen.

Waarom?

Soms ben je zo gehavend, gekwetst, gebutst dat je het woord vertrouwen niet eens meer in je mond durft te nemen. Probleem. De andere die ik verfoei, die het doen om mooi naast je staan. Om met je pronken. Om je in een open Audi te laten rijden. Dat is veel makkelijker. Dan heb je een relatie die gebaseerd is op iets wat afgekocht kan worden. Het gene wat je droomt kan toch niet gerealiseerd worden en daar kun je alleen maar door hard gekwetst worden. Makkelijk. Ik ga met je om omdat ik het makkelijk vindt. Ik ben zo niet makkelijk. Ik droom. Dat ik een iets kan bereiken waar ik moeite voor moet doen. Dan is de waarde veel groter in wat ik niet eens kan bedenken. Dat probeer ik duidelijk te maken al velen jaren, wanneer je niet springt zul je ook niet vliegen. En mijn motto was altij ddat de tijd zal leren of we de test der tijden zouden overleven. De tijd is op. Ik ben teleurgesteld in mezelf, omdat ik het niet kon overbrengen dat ik alles, met mezelf in gedachten, als oplossing zag.

Ik stond seconden lang aan de top van de wereld. Ik stond minuten, uren, dagen en jarenlang aan de top. En elke keer weer een kutrede die alles net zo hard mij het diepte injoeg. Het is genoeg.

Hoe gaat het met je?

Ja goed, ik ben er klaar voor..

Geef een reactie