Waarom Club11

Ik verwacht niet onmiddellijk dat een grote zangeres als Conny vandenBos een lied als “Michel van de hoek” gaat schrijven..maar het schrijven van een blog is iets waar ik lang over nagedacht heb..of ik het wel zou doen..en waarom..ik ga het proberen..

 

Waarom Club11,

Heel wat jaren geleden was ik wijs geworden door allerlei ontwikkelingen in het uitgaansleven. Ik moest eruit en iets anders zoeken. Het huis uit, een andere omgeving, en vooral andere mensen om me heen. Het werd Naaldwijk, een kilometer of 8 verder van Monster, dus ver genoeg van alles.

Gek genoeg een wereld ingestapt die voor mij (nog steeds) rustgevend was. Een kroeg in de buurt waar ik elke avond uitgeveegd werd. Ik merkte een iets van populair zijn, maar dat ging vanzelf. En er kwamen vrienden over de vloer, nadat de plaatselijke kroeg zijn lichten had gedoofd. Twee, vier, tien man ze waren altijd welkom.

De tijd van internet was net begonnen. Websites maken, ICQ , IRQ, Atari en vooral aanklooien ermee. En in een van de nachtelijke sessie voorzien onstond de naam Club11. Hoezo? Oke..ik woonde op de Verspycklaan 11 en (ik meen) Joeri vond dat het de afterpartyclub was..in zijn ogen. Een en een is 11 in dit geval dus Club11. En ik ben daar nog steeds trots op. Het was op dat moment een bevestiging dat ik er toe deed. Dus ik vond het nodig om er echt iets van te maken. In die tijd ging het nog vrij makkelijk om een normale domeinnaam te pakken, Club11.nl was geboren.

Door mijn naiviteit op bepaalde vlakken had ik niet helemaal in de gaten waar ik toen mee bezig was. Ik kan nu wel zeggen dat ik apple-aandelen had moeten kopen maar ik had in die tijd veel verstand van zaken maar toch wel veel mogenlijkheden laten liggen. Verkeerde opleiding, marketing, terwijl mijn interesse in BASIC zat, helaas voor mij. Achteraf misschien beter want daardoor kom je iets meer buiten de deur en ik ben blij met met m’n gezonde teint.

Club11 ging dus de lucht in. Het bleef altijd amateuristisch met een extern gastenboek en gejatte lay-outs. Door de jaren heb ik er veel plezier aan gehad. Ik kreeg op een gegeven moment emails van allerlei instanties die wilde graag een feest bij mij organiseren. Of ze met tachtig man een studentenfeest op mijn dakterras mochten houden. Wat bleek, in mijn geliefde Amsterdam was er inmiddels een hippe tent in het oude Trouwgebouw gevestigd, Club 11. Ik had de grootste feesten kunnen halen naar het kleinste appartement van de buurt. Maar Club 11 ging ter ziele (ik krijg nog met regelmaat aanvragen!?) en de aandacht weer minder.

Dus de laaste jaren was ik op zoek naar een juiste plaats voor mijn geliefde domein. Nou ben ik inmiddels een twitteraar en facebooker geworden. Vele berichten, ideeen spuien en hersenspinsels. Alleen soms gaat het niet in een paar woorden. Ik heb wel geschreven hoor alleen waren de ballen groot genoeg om ze de wereld in te gooien. Ik ga het hier proberen..

op verspycklaan

op verspycklaan

10 gedachten over “Waarom Club11

  1. Leuk man. Ik heb gelijk een 5 jaren abonnementje afgesloten, dus zolang word je in ieder geval geacht content te leveren ;). Bovendien voel ik me nu niet meer zo triest als ik weer eens club11.nl intyp in de hoop er eindelijk weer wat leuks te vinden…want het is er! Go for it.

Geef een reactie