Wiekent

Het is alweer een paar weken geleden..maar alsnog..

Eens per jaar zijn voor een paar dagen alle agenda’s gelijkgestemd in onze vriendengroep. Natuurlijk de laatste jaren zijn het wel en wee van de pasgeborenen of bijna geborenen een puntje van aandacht, maar zo goed als het kan wordt het meeste grut gestald bij een ieder die daar geschikt voor wordt geacht. Een nobel besluit van de ouders omdat ze weten dat de kids op een bepaald moment zouden kunnen schrikken van hun eigen ouders en mogelijk een licht trauma overhouden.

Dat heeft namelijk met het feit te maken dat we er allemaal vol gas voor gaan. En dat is het maximale uit een weekend halen met je vrienden die niet zo vaak meer met zovelen bij elkaar zijn. En daar is ook trouwens een hoop drank mee gemoeid. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet perse maar als het dan toch toevallig voor handen is wie zijn wij dan om daar geen gebruik van te maken. Het leidt naar legendarische momenten.

Enfin. Voorgaande jaren werd alles aan locaties wel gevonden en verzonnen. Ardennen, Friesland, Veluwe, Texel noem maar op, alles minstens een honderd kilometer vanaf je eigen nest. Dan kom je nog eens ergens en je verbaast je over je eigen land. Vrijdagmiddag in de file naar ‘verre’ oorden. De orgie van dit jaar dacht daar anders over en zocht het dichter bij huis. Het werd Scheveningen. Nee sorry, het werd Scheveningen!!!! Denk niet aan de pier, barbie’s bar, het casino of het Kurhaus. Ik zal het nu anders gaan bekijken, een hostel in het ‘”dorpse” waar je het idee krijgt dat alles heel ver weg is, en dat is uniek. Dat je na een uurtje fietsen ergens bent waar je nooit uit jezelf naar toe zou gaan, laat staan overnachten.

We hebben dit jaar weer genoeg verhalen erbij verzonnen voor de komende decennia. De paardentrailer, suppen, golfsurfen, crowdsurfen, festival waar een beetje regen niets uitmaakt, barbie’s bar, de kelder, jorplace, 6 liter bier pp op een avond, de vader van Jaap de Koning, koffie met appeltaart, volleybal,  ontbijten, shoarma, echt heel hard gesnurk (van een ander), dineren. Bovenop alle verhalen van de vele jaren daarvoor, maakt dat een geschiedenis. Een miljoen vellen papier zou niet alles kunnen bevatten wat wij van elkaar kunnen hebben, slikken, stilhouden, vertellen, gunnen en willen weten. Het heet niet voor niets Wiekent. Ik wil nog heel veel samen met jullie, mijn vrienden.

Geef een reactie